Pluie, pluie, pluie en nog eens pluie

De weergoden hebben mijn behoefte aan een uitdaging te volste beantwoord met een nacht lang windkracht zeven en stortregens. Honderdvijftig kilometer verderop werd er nog een een mini tornado aan toegevoegd en die bleef mij bespaard.

Het was al met al bijzonder knus in de gehuurde trekkerstent en heb nog delen van de Formule 1 gekeken voor ik mijn slaapzak helemaal dichtritste. Dat de tent bestand is tegen deze en nog zwaardere condities kon ik niet helemaal geloven waardoor ik wat onrustig sliep. Desalniettemin was het comfortabel en ruste ik lekker uit en bleef ’s ochtends liggen tot het stopte met regenen.

Gezien de weersvoorspelling was ik voornemens vandaag hier in de buurt een ronde te fietsen wanneer de buien over waren getrokken. Tijdens de eerste buien genoot ik van koffie en ontbijt in de camper en hield de weerapps met een schuin oog in de gaten.

Het bleef tekeer gaan, de apps toonden weinig openingen gedurende de dag en ik beruste er al snel in dat de fiets vandaag mogelijk ongebruikt achter op de camper zou blijven staan. Tijdens de eerste droge periode van anderhalf uur de naastgelegen heuvel bewandeld en voor de volgende bui weer in de camper. De dag vulde zich zo met lezen en dutjes en dat beviel prima.

Een latere droge periode gebruikte ik voor een wandeling naar t strand waar ik via een sms bericht van T-mobile werd verwelkomd in Engeland en niks meer dan een kanaal scheide mij van het stuurloze eiland.

Met optimisme gesteund door gunstige voorspellingen van apps en vooruitzichten van 20 graden bereid ik mijn bagage voor, morgen met de fiets verder.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *