Bonjour

De driedaagse drie landen rit van begin september was volgens verwachting goed bevallen. Het gemis van Marco werd voldoende gecompenseerd door het fietsen en de omgeving. Gesterkt door deze ervaring wil ik mijzelf wel verder uitdagen en kies ervoor om eind oktober met een tent langs de Noord Franse kust te gaan bikepacken.

Ja zuidelijker is het weer beter maar ik had geen zin om te ver te rijden en als ik het met minder weer leuk vind maak ik het mijzelf daarna wel makkelijker.

Geïnspireerd door posts op Instagram heb ik een camping aan de Cap d’opale gekozen en plan is om vanaf daar met de fiets en tent verder te zien waar de omgeving en het weer het beste zijn.

De laatste keer dat ik een tent heb opgezet was volgens mij in 4 havo tijdens schoolkamp in Verdun. Aangezien ik die tent niet meer heb en voor op de fiets de voorkeur uitgaat naar een lichtgewicht tent zoek ik online de beste optie. De combinatie lichtgewicht tent, matje en warme slaapzak en kookgerei vergt een flinke investering en ik kies voor om materiaal te huren.

De lichtgewicht compacte uitrusting wordt daags voor vertrek thuisbezorgd en stelt mij in de gelegenheid alles voor te passen op de fiets. Inclusief kooktoestel, kleding en proviand past het allemaal en zie het avontuur met vertrouwen tegemoet. De weersvoorspelling is erg wisselend en ik overweeg nog andere opties maar rij zondagmiddag toch naar Cape d’opale.

Wanneer ik de omhekte terreinen van de kanaaltunnel passeer rij ik ook mijn bestemming en enkele donkere wolken tegemoet. De buienradar zegt dat ik minder dan een half uur heb om mij in gebrekkig Frans te melden bij de receptie om vervolgens naar mijn plek te rijden en mijn tent op te zetten voor de meteorologische pleuris uitbreekt.

De tent werkt mee, lang leve YouTube tutorials, en nadat ik matje en kussen heb opgeblazen en slaapzak heb geplaatst kan ik vanuit de camper kijken hoe de tent regen onweer en rukwinden trotseert. Als na iets meer dan een half uur de zon weer achter de wolken vandaan komt staat de tent nog, is de inhoud nog droog en sta ik er tevreden naast.

Mijn duitse buurman stond sinds mijn aankomst al zeer nieuwsgierig het tafereel naast hem gade te slaan en besloot dit moment aan te grijpen om te vragen waarom ik in godsnaam die tent had opgezet. De uitleg van fiets en avontuur gaf geen voldoening en hij wees nogmaals naar mijn camper en waarom ik die 151 pk duitse degelijkheid niet gewoon gebruikte.

Ach ja, ich bin ein beetje gek. Bis morgen!

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *