Thailand dag 18 4 Eilanden

De wekker om half acht voor onze 4 eilanden all inclusive privé boot tocht van vandaag, alternatief was een 35 persoonsspeedboot met het risico op de bij massatoerisme horende Russen en Engelsen die een dergelijke excursie niet persé leuker maken. Rond negen uur lopen we over het strand naar onze longtailboot die verschilt van degene waarmee we in Bangkok hebben gevaren, het verschil zit in de aandrijving, waar in Bangkok de boot werd aangedreven met een buitenproportioneel grote 3 liter 6 cilinder Nissanmotor met turbo moeten we het vandaag stellen met een minstens 15 jaar oude 1.2 4 cilinder uit een Datsun, logisch gevolg is dat we pruttelend over zee gingen inplaats van planerend.
De wind zorgde voor de nodige golfen die met enige regelmaat over de boeg van onze pruttelende longtailboot sloegen. Na een klein uur varen kwamen we aan op onze eerste bestemming, een eiland dat ontoegankelijk is aangezien het zoals vele eilanden in Thailand niet meer is dan een hele grote rots is in de zee. We duiken het water in met snorkeluitrusting en aanschouwen de verschillende vissen en ervaren de prikkelende ervaring van ontelbare minikwallen. Snel varen we door om bij een van de toeristische hoogtepunten te stoppen, de Emerald cave, we sluiten aan bij de voor anker liggende longtailboten, speedboten en nog grotere drijvende OAD-bussen. Bij de ingang van de grot zien we een lange sliert van oranje zwemvesten, sommige over een outfit van lange broek, lange mouwen en hoofddoek. De sliert verdwijnt langzaam de grot in en wij spartelen en zingend achteraan en tussendoor, na 80 meter spartelen komen we aan het einde van de grot waar midden in het eiland een klein strand is met hoge bomen maar vooral heel veel toeristen, de aanwezigheid van de toeristen zorgt voor een afbreuk van der ervaring, de oase midden in het eiland word gevoelsmatig gedegradeerd tot een tropisch zwemparadijs van Center Parcs. Desondanks genieten we nog even van deze oase en spartelen we daarna weer achter de andere toeristen aan terug naar de boot. We varen door naar het volgende eiland voor de lunch, dit eiland heeft een prachtig strand met een echt azuurblauwe zee waar we na onze simpele lunch heerlijk in genieten van de omgeving.
De door Erik verwachte verlaten bountystranden hebben we nog niet kunnen vinden, dergelijke stranden zijn helaas al opgenomen is alle toeristische excursies waardoor je de verlaten ervaring met tientallen moet delen. We pruttelen langzaam weer terug naar ons vertrekpunt terwijl we doorbruinen op het dek. Terwijl de rest een middagdutje doen Menno en ik een borreltje bij the Mangrove, een verborgen bar aan een zanderig zijpad van de hoofdweg, een parel van een strand dat we delen met hoogstens 5 andere waar we de zon in een dunne laag wolken zien zakken. We sluiten de dag af met een vleesrijke maaltijd bij Otto waarna we nog een drankje bij t zwembad doen met Sander en Tim. Morgen de laatste volle dag Koh Lanta voor we zaterdagmiddag naar Bangkok vertrekken.
Geschreven door: