Thailand dag 17 Koh Lanta

Een dag waarop iedereen eigenlijk niet veel verder kwam dan heen en weer bewegen tussen zwembad en ligstoel afgewisseld met een loopje naar de koelkast. De temperatuur liet ook niet veel meer toe en ach het is toch vakantie. Hoogtepunt rond het huis was een bezoek van een aantal brutale apen die in ons vuilnis opzoek waren naar eten en de rest van de dag rond het huis bleven hangen, de herinnering aan de film Outbreak zorgde dat we gepaste afstand tot de apen hielden en ondanks dat de kans op ebola relatief klein is dragen de bijtgrage en valse apen ongetwijfeld andere ziektes..
Naarmate de temperatuur enígszins daalde gedurende de middag besloten Erik, Menno en ik om in een verderop gelegen dorp wat rond te kijken terwijl sommige gretig gebruik maakten van de beschikbare voorraad Imodium en zoutoplossing.
Na tweeëneenhalve week rijst met kip of rijst met ei of rijst met varken waren we inmiddels wel toe aan een meer westerse maaltijd, de Thaise keuken is heerlijk maar de carnivoren in ons verlangde naar iets anders. Otto Gril kreeg de voorkeur en afgaande op de lege border die van tafels werden gehaald en de tevreden gezichten durfden we hier op een goed stuk vlees te rekenen. Erik en ik zouden de full rack of ribs delen terwijl Menno koos voor de cheeseburger. Onze gebeden waren gehoord en we werden verwend met prachtige spareribs en cheeseburger, volgegeten en na een dankwoord aan de keuken zijn we voldaan gaan slapen.
Geschreven door: