Thailand dag 16 Koh Lanta

Het ontwaken in ons nieuwe onderkomen brengt een aantal nieuwe ervaringen met zich mee, de wekker gaat in de vorm van de moskee luidsprekers vanaf half zes ’s morgens en vervolgens moeten we voor ons eigen ontbijt zorgen. Bijtijds staan we dan ook bij de 7 11 omdat we de bakker niet hebben kunnen vinden waarna we aan de rand van het zwembad toast met eieren, jam of nutella eten. Met Erik en Menno gaan we per scooter het zuidelijk deel van Koh Lanta verkennen en Co en Rog pendelen heen en weer tussen strand en zwembad.
Na een bezoek aan het national park waar de apen allerminst gecharmeerd waren van de filmende een aap imiterende Nederlander en wij voor 200baht onze scooters mochten parkeren hebben we van een heerlijk lunch genoten aan een paradijselijk stuk strand.
Bijna terug bij het huis troffen wij onze vakantievrienden van twee avonden geleden die de scooter van Erik overnamen en samen met Menno en mij de rest van het eiland gingen ontdekken. De tocht bracht ons naar Old Town wat ook een zeer treffende naam was voor deze soort van sloppenwijk van Koh Lanta. Met gierende banden toerden we langs de olifanten en zelfs een aaponterende monkey school na 45 kilometer waren we het eiland rond en was het de hoogste tijd voor een plons in het zwembad thuis.
Geschreven door: