Thailand dag 7 83 km noordwest van Chiang Mai – Chiang Mai

Aangezien we om half negen al op een oor lagen waren we om half zeven al klaar voor de koffie in ons fijne guesthouse. De accommodatie was dan wel minder luxueus dan dat van de voorbije nacht het uitzicht was bijzonder goed en uitkijkend over de rijstvelden genoten we van onze 3 in 1 oploskoffie uit een kartonnen bekertje.
In de nog wel wat frisse ochtendlucht stappen wij op de motoren om de laatste 83 kilometer richting Chiang Mai af te leggen. Na een paar kilometer worden we geconfronteerd met het einde van het asfalt en schieten de flash backs over gisteren door ons hoofd, dit avontuur duurde gelukkig maar een paar honderd meter waarna we op een paar hobbels na over mooi asfalt vrolijk verder tuffen. Onderweg moet we uitwijken voor varkens en later schamp ik nog een kip, die na de aanrijding enigszins verward gewoon haar weg vervolgde net als wij zelf. Ook vandaag worden we getrakteerd op prachtige uitzichten met als hoogtepunt een uitzicht over rijstvelden met wederom een lekker bakkie 3 in 1 oploskoffie. Wanneer we in de buurt van Semoang op de snelweg een wegversperring voor het aardbeienfestival tot stilstand komen worden wij na overleg tussen een vijftal locals weer de goed richting ingestuurd. Aan de andere kant van t dorp zien we dat dit aardbeienfestival immens populair is gezien de stoet auto’s die overeenkomt met de zeeweg naar Zandvoort op de eerste zomerse zaterdag. Wij scooteren lekker door en naderen Chiang Mai waar we eerst stoppen bij t vliegveld om daar voor 3 knikkers een vlucht naar Bangkok voor de volgende dag boeken. Vervolgens rijden we dor Chiang Mai naar het Porn Ping hotel wáar onze backpacks op ons liggen te wachten en vragen wij om een betere kamer voor t zelfde geld, we eindigen 6 hoog met een mooi uitzicht en verplaatsen ons direct naar t zwembad.
Afgekoeld en opgefrist lopen we naar de bazaar om inkopen te doen, de wasservice duurt te lang en onze slippers zijn versleten, we kopen boxers, havaianas, Rolex, Uboat en drie armbanden dit alles voor ongeveer de helft van de vraagprijs.
Vlakbij het het Chiang Mai bloemenfestival ontmoeten we Erik en Menno weer die terug zijn van hun bezoek aan Birma en onder het genot van een hapje en drankje wisselen we verhalen uit. Met de tuktuk terug naar t hotel en morgen scooters inleveren en via Bangkok naar het zuiden, iets met Koh, zon, zee en strand. Ja toch?!
Geschreven door: