Wil je met me trouwen?

Daar zit je dan op een knie op een zonnige maandagmiddag eind mei midden op de Plaza Catalunya onder het toeziend oog van honderden duiven en toeristen. Er is lang op dit moment gewacht en je zegt hoeveel je van haar houdt om vervolgens een doosje uit je zak te halen en haar die ene vraag te stellen, wil je met me trouwen?
Zoals verwacht, tranen en een volmondig ja! Niet zo vreemd ook aangezien de hele bruiloft al bijna geregeld is maar het was er nog niet van gekomen om die ene vraag te stellen. Verder hebben we het erg gezellig gehad met Erdem en Dorien die hier van zondag tot maandag verbleven en nu iets naar het noorden op de camping staan.

De vorige week bestond naast school en werk uit het plannen van mijn bliksembezoek aan Nederland van afgelopen weekend. Mijn grote broer is onlangs dertig geworden en vierde dat samen met een vriend afgelopen zaterdag in Amsterdam en wat was het jammer dat voor het eerst zijn broertje daar niet bij zou zijn. Wij dachten daar anders over en zaterdag om 12:05 stapte ik in Barcelona op het vliegtuig, Yvonne, de vriendin van Jerke wist als een van de weinige van mijn komst.

Eenmaal in Amsterdam ging ik vanaf mijn slaapadres op de fiets richting het Rembrandtplein voor een andere afspraak. Flink zenuwachtig trapte ik door, bang dat ik juist op deze dag spontaan mijn broer tegen zou komen. Dit was niet het geval en na enkele sms´jes van Yvonne fietste ik door naar een Indiaas restaurant waar zij Jerke en Di aan het eten waren. Als een commando bewoog ik mij voor het raam langs en door het restaurant naar de tafel waar zij zaten om daar nonchalant aan Jerke te vragen of alles naar wens was. Ja prima… waarna zijn mond openviel van verbazing en vroeg wat ik hier deed. Al met al een geslaagde verrassing.

Op locatie stelde ik mij verdekt op in afwachting van onze ouders die eerder dan de andere gasten zouden komen. Ook bij hen een verbaasde blik en het feest kon beginnen.
Na veel dansen en bijpraten en een aantal drankjes vond ik om half vijf mijn slaapplaats en had ik een kleine 2,5 uur slaap in het vooruitzicht aangezien ik om half negen alweer in moest checken voor de terugvlucht.
De hele vlucht van Amsterdam naar Barcelona lukte het mij niet om in slaap te vallen waardoor de zondag gevuld werd met balkon, strand, bijpraten, eten en drinken, niet verkeerd.

Foto´s feest Jerke

Foto´s aanzoek Erdem

Geschreven door:

Een reactie

 1. Janine en André
  juni 3, 2010

  Volle verbazing zagen André en ik je koptitel staan: "Wil je met me trouwen".

  Maar na wat verder lezen bleek het dus niet over jullie te gaan! 😛
  Het kwam wel leuk over 😉

  Groetjes x Janine & André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *