Amsterdam – Jorandië

Voor het eerst in zeker 14 jaar ben ik op vakantie met mijn moeder en mijn broertje. We gaan een week georganiseerd toeristen in Jordanië, inclusief bus, lokale reisleider en mensen die we deze week vast heel snel heel leuk gaan vinden maar daarna nooit meer gaan zien behalve op facebook als reisgezellen. Hoewel Jordanië dichter bij de as van het kwaad ligt dan me lief is schijnt het hier hartstikke veilig te zijn, iets wat Khaled de reisleider ons al in de bus naar het hotel op het hart drukt. Jordanië kent geen georganiseerde misdaad, drugs of aids en als je het hem zou vragen zou Khaled vast trots vertellen dat hier ook geen homo’s zijn.

Khaled zei verder dat je geen antiek of munten moet kopen die je op straat worden aangeboden want die zijn nep en dus te duur. Hij moet ons hier al in de bus voor waarschuwen want als hij dat ter plekke zou doen, en de antiekhustlers horen dat, schieten ze hem dood. Maar verder is het dus hartstikke veilig in Jordanië

We slapen vannacht in Amman, de hoofdstad, en vertrekken morgen voor een tripje naar Jerash om later op de dag nog een uurtje in de Dode zee te dobberen. Khaled raadt het af om je voor die tijd te scheren.

Tot morgen.

Geschreven door: