TOPSPORT!!

Na wat ontspanning en het zien van het huis van Ozzy O zijn we afgelopen woensdag naar het Dodger Stadium gegaan voor de honkbal wedstrijd La Dodgers – Arizona Diamondbacks. Het stadion waar een bescheiden 56.000 toeschouwers in past was redelijk gevuld en lang na het begin van de wedstrijd bleven er mensen binnenkomen.

Waar we dachten dat de sport centraal stond leek het eerder om het eten te gaan, Dodger Dogs werden per drie naar binnen gewerkt en weggespoeld met een liter of wat frisdrank, light frisdrank want zo bewust gaan de Amerikanen wel met hun dieet om. Marlboro is de duivel en McDonalds de hemel.

Na drie uur spelen stond het gelijk en de laatste twee uur hebben we gelaten voor wat het was, niet gekleed op de frisse avond en te weinig spanning op het veld. Maar toch een ervaring die we niet hadden willen missen.

De donderdag besteed aan inpakken voor het weekend Canada en vrijdagochtend vroeg met de taxi naar LAX. Na een rits van veiligheidsmaatregelen waren we mooi op tijd om te boarden. Na een vlucht van drie uur landen we op Vancouver Airport om daar achteraan aan te sluiten in de rij voor de douane en ook hier mochten we doorlopen. Bob en Lee’a stonden ons op te wachten en het was goed om elkaar weer te zien. Snel naar huis om de kinderen van school te halen en te kijken hoe mijn oude kamer eruit zag. Na zes jaar had Bob eindelijk een blik verf gepakt en de kelder de nodige opknapbeurt te geven. Als Monique niet mee was gekomen had het zo nog zes jaar kunnen duren.

Gezellig als altijd en binnen 4 uur na aankomst was Monique ook opgenomen in de familie en werden de geweren tevoorschijn gehaald, only in Canada!

Zaterdag gebruikt om de stad te bekijken en ’s avonds een ijshockey wedstrijd gekeken bij Traci en Jay, helaas de Canucks verloren van de LA Kings maar woensdag misschien live de return zien in LA.

Zondag maar een beetje uitgeslapen en vervolgens samen met Mo nog even naar de stad geweest en rond getoerd. Voor de gelegenheid had Lee’a een BBQ georganiseerd en we hadden goed weer en heel veel eten. Totaal waren er zo’n 25 mensen inclusief mijn oude werkgever die zijn hot rod had meegnomen, een prachtige Ford pick up roadster uit 1928. Nadat Bob en ik een rondje waren wezen rijden nam de 75 jarige Dan Mo mee voor een ritje, oude man oude auto rustig aan dacht Mo. Dan dacht anders met gierende en rokende banden de straat uit om vervolgens na een half uur verdwaald te raken. Het was een onvergetelijke rit voor Mo.

De maandag gebruikt om nog enkele vrienden op te zoeken om vervolgens weer in te pakken voor de terugreis naar Los Angeles. Veel te kort maar een erg prettig weerzien met mijn, en nu onze, Canadese vrienden en familie. Volgende keer gaan we langer en lekker skiën.

Vanavond naar de LA Lakers en morgen misschien nog naar de IJshockey wedstrijd!

Owja ken je die van Rogier en Ramon die naar Nederland terug vlogen??? Die gingen niet! Eyjafjallajökull heeft as in het eten gegooid en hun vakantie is met een week verlengd.

FOTO’S

Geschreven door:

Een reactie

 1. Anoniem
  april 26, 2010

  Hee Rik ouwe pikkepijp,

  ff heel iets anders, speel je mee a.s. donderdag met het vriendentournooi???

  Roel

  P.s. Kus voor Mo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *