Bazel dag 3

De zon die er zou zijn was er niet toen we vroeg wakker werden, alles was vochtig tot nat en dit alles kwam de sfeer niet ten goede. De havermout smaakte verder wel prima en uiteindelijk kwam de zon toch en konden we alles zo goed als droog inpakken. Na 1,5 kilometer bood de boulanger op zondag koffie en amandel croissants en een mooi bruin stokbrood. Dit deed de sfeer meer dan goed. 

Vandaag willen we de gemiddelde dagafstand weer bijwerken en plannen ruim 110 kilometer. We doen dat voor de verandering over minder gravel, wat in dit geval toch meer beter is. Met een schuin oog op de buienradar zien we dat t goed is en de sfeer wordt almaar beter. 

Een extra stop voor een Eclair en een espresso in de zon en daarna laten we het kanaal achter ons. We fietsen over een industrieterrein, achterstandswijk, vinexwijk en nog een Tata-achtige staalfabriek voor we langs t volgende kanaal de route vervolgen. 

Onbedoeld snijden we een stuk af door het centrum van Saarlouis waar we voor de gelegenheid nog een koffie en taart nemen. We moeten nog een paar honderd meter omhoog dus de brandstof is meer dan welkom. 

Alle donkere wolken drijven ons links en rechts voorbij terwijl wij op een prachtige camping aankomen. Halve liters alcoholvrij bier en hele zakken chips verdwijnen voor we de tenten opzetten. 

Benieuwd waar de routemeister ons morgen na het geupgrade ontbijt met eieren naar toe zal leiden. 

Geschreven door:

Een reactie

  1. John
    mei 15, 2023

    Er wordt vaak gezongen “when I see the smile on your face” bij het bekijken van je foto’s is dit helemaal van toepassing. Veel succes en plezier en blijf vooral schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *