Bazel dag 4

Bij het krieken van de dag ontwaken we bij het gefluit van de vogels en het kabbelen van de beek. Een kort nachtelijk buitje maakt dat we de tenten in de zon zetten, zodat die kunnen drogen terwijl wij de ontbijt upgrade verzilveren. Ei, jus, jam, verse broodjes en twee espresso en een vrolijk kwispelende campinghond resulteert in twee blije fietsers. 

Alles ingepakt laten we om tien uur deze uitmuntende camping achter ons en klimmen over mooie gravelpaden naar nog hogere hoogtes. Meer gravel blijft meer beter. 

Na het bereiken van de hoogste hoogte volgt een lange afdaling over asfalt. Als twee jonge jongens halen we elkaar joelend om beurten in, met snelheden van ruim boven de 50km per uur racen we zo het dal in. 

Tevreden kijken we hoe we het 30 km punt naderen waar koffie en taart op de planning staan. Maar met een luide knal gooit een vermaledijd takje roet in de spreekwoordelijke taart en maakt deze bruut een einde aan de luchtvasthoudende kwaliteiten van Marco zijn binnen- en buitenband. 

Met vereende krachten, nieuwe binnenband en een buitenbandplakker kunnen we snel voorts. De taart en koffie smaken extra goed. 

Wanneer we voor een voorziene regenbui schuilen en de planning en weersverwachtingen doornemen volgt het besluit dat je wist dat zou komen. Om morgen vroeg te kunnen vertrekken overnachten we in een hotel. 

In de hoteltuin smaken de halve liters Benedikter alkoholvrij bijzonder goed, we kijken uit naar de tweede helft van de trip. 

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *