Bazel dag 5

We sliepen vroeg, de kamer was warm en wij waren moe. Om half acht schoven we aan bij het ontbijt waar we traditiegetrouw de voorraad muesli en yoghurt soldaat maakten. 

We sliepen in een hotel zodat we op tijd konden vertrekken om vandaag 130 kilometer naar het drielandenpunt te fietsen. Het was vroeg en relatief hoog en absoluut koud toen we vertrokken. De zon deed wat die kon, maar een Siberisch windbeer had de overhand uit het noorden.  

Met de armstukken uit de tas en om de armen klagen we richting de eerste stop, de Lidl. Proviand van muesli repen, bananen, snickers en pretzels moet ons naar Vaals brengen. 

We maken goede voortgang wanneer een konditorei ons als Sirenen verleidt en wij toegeven aan teleurstellende espresso en goede taart. 

Zonder veel bijzonderheden fietsen we zo de Eifel uit en de Ardennen in. Dit doen we over de RAVel 48 ofwel de Vennbahn, een voormalig treinspoor en nu boomer e-bike highway. Marco zijn routeskills sturen ons gelukkig tijdig het bos in voor ons dagelijkse dosis gravel. 

De hoogtemeters zaten met name aan het begin van de rit waardoor we de tweede helft extra voortgang maakten met dank aan de zwaartkracht. Het venijn in de staart kwam in de vorm van de Vaalse berg die we met behulp van Haribo reserves bedwongen. 

Via de snackbar en de supermarkt naar de camping waar we aan de picnictafel met een bord pasta tevreden en voldaan terugkeken op de dag. Tot morgen. 

:

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *