Dag 115

Het stromende beekje werkte rustgevend en voorkwam dat ik eventuele andere geluiden hoorde en ik hoefde er niet vaker uit om naar de wc te gaan. Ondanks dat ik licht sliep, was ik om zeven uur klaar om aan de dag te beginnen. Met mijn havermout net klaar kwamen de eerste daggasten al om op locatie te ontbijten. Het duurde niet lang voor ik uitgenodigd werd voor thee en gözleme en geklets. 

Nadat ik alle spullen weer had ingepakt begon de route vandaag, de route van vandaag gaat over een aantal pieken van het Taurusgebergte. Dus flink klimmen en daarna dalen maar ook de eerder geklommen meters daal ik vandaag af naar zeeniveau. 

Na enkele kilometers over asfalt ga ik over op onverharde wegen, soms gravel, soms grind en verder van alles. Het is warm en het is zwaar, regelmatig stijler dan 10 procent en dat op losse ondergrond. Ja, meer gravel is niet altijd meer beter. Maar ook hier geldt dat gravel gelijk staat aan minder bewoning en dus nog meer midden in de natuur.

Uiteindelijk zal ik 2000 meter klimmen vandaag en dat ik niet altijd genieten, de benodigde concentratie voorkomt dat ik van de omgeving geniet. Maar als ik dan soms een vlak stuk heb of even stop dan is het allemaal wel extreem indrukwekkend.

Rond één uur bereik ik het hoogste punt, 2250 meter en besluit hier met noodles en doritos te lunchen. Verder in het volgende dal hoop ik weer een winkel te vinden. De afdaling die volgt is spectaculair en uitdagend, stijl en nog steeds gravel dus de remmen worden veel gebruikt.

Voor de volgende klim een winkel waar ik een Cola, Fanta en Red Bull drink en drie liter water meeneem. Dit komt goed van pas als ik daarna een uur lang naar de volgende piek klim. Vanaf hier volgt meer afdalen en kom ik onder de boomgrens. De uitzichten zijn met geen pen te beschrijven en foto’s doen het te kort, maar wat een feest.

Het extreem fysieke, de geweldige omgeving en het bereiken van de Middellandse Zee maken vandaag een van de vele hoogtepunten van deze reis. 

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *