Dag 12

Rond half negen kruip ik maar eens de tent uit en zie de gezellige buren al goedgemutst aan de ontbijttafel zitten. Rustig maak ik mijn koffie en havermout en we bespreken routes en plannen. Zij kiezen de 8 en ik leer zodoende over de bestaande fietsroutes, tot nu toe doe ik ook maar gewoon wat.

Als ik route 8 op de kaart zie trekt de naastgelegen route 5 mijn aandacht die wat dichter langs de kust loopt. De 5 vul ik aan tot een speciale shelterplek die ik als overnachtingstip heb gekregen. Totaal 125 kilometer en een kleine 1000 hoogtemeters zie ik als ik na tienen op de fiets stap. 

Ik voel mij wat onrustig als gevolg van een gebrek aan eten op de fiets. Ik kom gelukkig snel een Deense buurtsuper tegen waar ik de nodige repen en fruit kan inslaan. Waarna ik gerustgesteld verder in noordelijk richting fiets.

De route 5 stelt niet teleur, veel mooie gravelpaden, uitzicht over zee en een deel langs en zelfs over het strand. Ondertussen is het wel warm dus naast de repen en kipburger met friet ook veel water en cola. 

Als ik om vier uur nog 50km te gaan heb, stop ik bij de Lidl voor fruit en extra proviand en meld via e-mail dat ik tussen 6 en 7 incheck. Niet veel later laat ik het vasteland van Denemarken achter mij en fiets over een hoge stalen brug het eiland Fyn op.

De brug overgaan voelt mentaal ook goed. Hoe verder ik fysiek van huis ben, hoe meer ik mij kan richten op wat voor mij ligt. Stukje filosofisch denken op de maandagmiddag. 

Voor het laatste uur mag de muziek aan en zo kom ik zingend dichterbij de eindbestemming van vandaag. Tijdens de laatste paar honderd meter hoor ik Ludovico Einaudi in mijn oren en kijk rechts naar de avondzon boven het water. Hier fiets een zeer tevreden mens.

De accomodatie bestaat uit een houten shelter in een boomgaard, ik ben de enige gast en na een rondleiding van de gastheer geniet ik van een goede douche. Daarna in de zon het nodige contact met thuis en na een snelle maaltijd kruip ik mijn shelter in.

Tot morgen.

Geschreven door:

Een reactie

  1. Tjerk mantel
    juni 13, 2023

    Geweldig de 12de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *