Dag 15

De dag die zou gaan eindigen zoals die was begonnen, met regen. Geen weerapp die erover had gerept maar toch was daar vanmorgen dan de eerste regen van dit avontuur. Net toen ik uit de tent wilde kruipen begon het zachtjes druppelen op het tentdoek. 

Ik bekijk de radar en besluit te kijken hoe ik alles kan inpakken zonder de tent te verlaten. Ook maak ik mijn ontbijt in de tent en zet zelfs koffie, kamperen als een pro.

Uiteindelijk wordt het net lang genoeg droog om alles aan de fiets te hangen en de tent droog genoeg in te pakken. Zodoende fiets ik ruim voor negen uur de camping af richting de veerboot die om kwart over negen vertrekt. 

Om tien uur komt de veerboot aan op Lolland en is de lucht blauw en schijnt de zon. Langeland is dan al niet meer zichtbaar door de regenwolken dus ik fiets tevreden de veerboot af.

Het eiland is mooi, een glooiend landschap en een goede fietsroute met weinig saaie autowegen. Voldoende supermarkten en een goede bakker om de innerlijke mens te verzorgen.

Ik fiets zo, in 90 kilometer, van de ene kant van het eiland naar een camping op het volgende eiland, Sjælland. De camping kijkt uit op een Tataiaans industriegebied en ziet er vervallen uit en ik kies om nog een uurtje door te trappen. 

De volgende camping is ook wat verouderd maar de beheerder die mij vrolijk in zijn scootmobiel komt begroeten maakt al een boel goed. Het sanitair is prima en ik heb een veld met 5 picnictafels voor mij alleen.

Wanneer ik mijn maaltijd net klaar bereid heb begint het te druppelen en zo eet ik net als het ontbijt mijn diner in de tent. Tussen de buien door was ik nog even af en hoop dat het vannacht droog blijft en ik morgen nog wat droge kleding heb.

Tot morgen.

Geschreven door:

Een reactie

  1. Mirjam de Greeve
    juni 15, 2023

    Grappig. Ik krijg vanuit Kopenhagen alleen maar zon zon zon te horen.
    Leuk je zo te kunnen volgen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *