Dag 16

De voorspellingen bleken onvoorspelbaar en zo kwam het dat ik voor 0900 uur alles had ingepakt om te voorkomen dat dingen nat werden. Qua route zet ik in op 70 kilometer langs de kust richting Kopenhagen. Zo kan ik morgen de tijd nemen om Kopenhagen wat te bekijken voor ik verder fiets naar Zweden. 

Al snel blijken de wolken op de buienradar aan mij voorbij te trekken en ik word al snel verwarmd door de zon. Het volgen van bestaande fietsroutes betekent ook dat ik vaker min of meer gelijkgestemden tegenkom. Twee Duitsers onderweg naar Kopenhagen en een stel die met hond in een karretje een jaar op pad gaan. Na het uitwisselen van allerhande beleefdheden gaat ieder weer zijn weg.

Zomaar een snackmoment

Onderweg denk ik aan hoe mijn ouders op hun reis bij elke haven bij het postkantoor of de ambassade moesten kijken of er post voor ze was. Ondertussen ben ik aan het videobellen met Japan, toch fijn die techniek. 

Buiten de bestaande fietsroute geniet ik tussendoor van omwegen over gravel en zo fiets ik een stuk tussen de bomen langs het strand. Ik word steeds meer fan van Denemarken.

Fiets, bomen, strand

Rond kwart voor drie passeer ik de camping die ik op het oog had. Eerder heb ik al besloten door te fietsen en verschillende opties om in Kopenhagen te overnachten onderzocht. In afwachting van de reacties van verschillende contacten fiets ik door richting Kopenhagen. 

De stad is mooi maar ook heel erg druk, zon, vrijdagmiddag en Denemarken moet spelen. Na twee weken campings en natuur is het niet heel relaxed met de fiets in een drukke stad. Een half uur later fiets ik dan ook alweer bijna de stad uit richting een camping als mijn maag mij dwingt bij een Italiaan te stoppen voor pasta.

Streetært

Terwijl ik een matige carbonara eet begint het buiten te regenen. Dan een bericht dat er een bed voor mij klaarstaat en ik kan mee eten bij familie van vrienden. Ik laat de pasta voor wat het is en race door de regen naar het opgegeven adres. Een warm onthaal, warme douche, warme maaltijd, wasmachine, fijne gesprekken en een heerlijk bed. Wederom zeer tevreden ga ik slapen.

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *