Dag 23

Midsommar begint met zon op de tent waardoor ik in een nogal warme tent wakker word. Aan de picnictafel ontbijt gelijktijdig met mijn Duitse buren, zij zijn met e-bikes onderweg en bij het inpakken op de veerboot is de man de opladers vergeten dus die hebben een leuke uitdaging.  

Na de koffie en de afwas besluit ik eerst maar te gaan zwemmen bij de pier. Het water is heerlijk, de laatste wolken drijven weg en ja, ik ben tevreden.

Tevreden dus

Als ik net na elf uur wil gaan douchen, werkt mijn pas niet meer om de deur te openen. Ik had blijkbaar om elf uur uit moeten checken en besluit hier een nacht langer te verblijven. 

Fris gedoucht stap ik op de fiets en ga ik naar Gothenburg om de stad te bekijken en te lunchen. Vanwege midsommar is het los van de toeristische gebieden uitgestorven. Alle locals vieren midsommar namelijk buiten de stad. Dit bevalt mij prima, lekker rustig en overal kunnen fietsen.

Rustaaaagh

Eenmaal terug op de camping word ik warm onthaald door mijn Zweedse buren, twee broers die sinds ze gescheiden zijn feestdagen samen doorbrengen. Ik mag meedoen met alle tradities, inclusief haring met nieuwe aardappelen en room. De dag vult zich verder met eten, zwemmen en zeer vermakelijke gesprekken. 

Morgen weer inpakken en verder richting het noorden. 

Tot dan.

De route van vandaag
Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *