Dag 24

Gisterenavond ben ik onder luid dronken midsommargezang in slaap gevallen om later wakker te worden van een snurkende buur. Met oordoppen in slaap ik uiteindelijk heerlijk door en sta rond zeven uur op. Onder een waterig zonnetje ontbijt ik voldoende om vandaag weer eens een stukje te gaan fietsen.

De hoofdroute loopt door het centrum van Gothenburg en de koffie smaakte gisteren zo goed dat ik een vroege stop inlas bij een terras in een nog ontwakende straat. De zon laat zich zien en ik laat me verleiden tot nog een koffie en Zweeds broodje, dat budget compenseer ik in Oost Europa wel.

Moeilijk te weerstaan

Rond elf uur word ik vergezeld door een lokale fietser die zich bekommerd om de belangen van fietsers in de regio. Hij deelt mij mede dat hoewel de natuur mooier wordt in het noorden de fietsroutes minder. Meer langs hoofdwegen, geen gravel en minder dicht langs de kust. Onder het genot van nog een cappuccino delen we fietservaringen en om twaalf uur gaan we ieders weg. 

Al snel buiten Gothenburg wordt duidelijk wat de fietser bedoelde, ik fiets langs een snelweg en industrie richting het noorden. Eigenlijk heb ik nu steeds minder plan en steeds meer vrijheid. Bestemmingen genoeg, deadlines veel en veel minder. Dus zet ik koers richting Marstrand, wat erg mooi moet zijn.

Weinig inspirerende route

Volgens Google maps kan ik vanaf Marstrand, wat op punt van een schiereiland ligt, een boot naar een volgend schiereiland nemen. Marstrand is inderdaad prachtig en de weg erheen gelukkig ook. Die weg heb ik namelijk twee keer gefietst want de boot was nergens te vinden en niemand wist van het bestaan.

Ken je die mop van die boot naar Astol…

Onderweg heb ik nog uitgekeken naar een plek om te kamperen, de enige camping was duur en wildkamperen was geen optie want natuurgebied of bebouwing. Uitzoomend zie ik een andere camping met een paar reviews maar die zijn zeer positief. Ik trap dan ook nog 35 kilometer door en kom net na zes uur aan in een groene oase. De prijs is normaal en het tentenveld heb ik voor mij alleen.

Ik zet de tent op en loop naar t strandje voor een duik waarna ik onder de douche het zout afspoel en meer dan tevreden mijn eten maak in het groene gras.

Zeer pittoreske zwemsteiger

Tot morgen

Re route van vandaag met retour Marstrand dus
Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *