Dag 233

Nog niet helemaal fit word ik wakker maar ook vandaag geen haast dus ik sta rustig op en om tien uur stap ik de frisse lucht in. Wederom begint de route met een stuk klimmen maar dat mag de pret niet drukken en na de klim volgt een mooi stuk strand. Het strand is deels goed begaanbaar met de fiets en deels onmogelijk te begaan met de fiets.

Na het nodige ploeteren door mul zand en het genieten op befietsbaar strand volgt ik verder de weg richting Morro Jable. Onderweg word ik soms overvallen door een harde wind, die ook verklaart waarom de kitesurfers zolang en hoog door de lucht vliegen. Ook is de harde wind een voorbode voor wat er later op de dag gebeurt.

Aangekomen in Morro Jable koop ik een ticket voor de overtocht van vier uur maar Gran Canaria. De tijd tot vertrek breng ik door bij een restaurant en ga daarna aan boord. De veerboot is een redelijk moderne catamaran met voldoende zitgelegenheid en een lage bezetting. Bij vertrek uit de haven is duidelijk dat de harde wind ook op zee waait en witte koppen op de hoge golven blaast.

T was niet best

Terwijl de veerboot met meer dan vijftig kilometer per uur koers zet richting Gran Canaria zie ik verschillende passagiers wat zorgelijk kijken. De golven en daarmee de bewegingen van de boot nemen toe en meer en meer mensen trekken bleek weg. Na ruim een uur geef ik ook toe en laat mijn lunch achter op het toilet van de veerboot. Rustig ademend en kijkend naar de horizon zit ik de overtocht uit.

Eenmaal aangekomen en weer op de fiets voel ik mij meteen stukken beter, nu een paar dagen uitrusten op Gran Canaria. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *