Dag 311

Een rustige slaapzaal en een redelijk bed maakte dat ik aanzienlijk opgewekter aan de dag begon dan gisteren. Hoewel ik voornemens was om via Burgos naar Bilbao te fietsen, was de saaiheid van de route van gisteren genoeg om de plannen te wijzigen en al bij Santander met de zee herenigd te worden. 

Ook de weersvoorspelling droeg bij aan de routewijziging en tegen de tijd dat de wind aantrok vanuit het zuidwesten sloeg ik af richting het noordoosten. Vanaf dat moment ook nog gravel en een steeds mooier wordend landschap en rust, want ik verlaat de camino en daarmee ook de pelgrims. 

Je komt nog eens wat tegen

De omstandigheden en het goede humeur stemmen optimistisch en rond twee uur stel ik de bestemming bij naar Reinosa. Toen ik gisteren over de saaie weg met harde wind reed zag ik voor mij dat de hele laatste etappe zo zou zijn. Vandaag werden die doemgedachten geheel weer terug naar het rijk der fabelen verwezen. 

De laatste kilometers over een prachtige onverharde weg tussen de bergen door met overal groen. Dan een klim omhoog om uiteindelijk weer eens met hoge snelheid de berg afzwieren naar Reinosa. Na ruim 150 kilometer kom ik tevreden aan en geniet van de lange douche. Het leven is goed. 

Goed dus

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *