Dag 318

Een goede nacht maar een natte tent en zodoende was het kwart voor tien voor ik de camping verliet en na een kilometer stopte voor een espresso. Het is vandaag ook in Frankrijk weekend en het is warm dus het is gezellig druk langs de kust. De rustdag deed mij goed en het weer, de wind en het asfalt maken dat ik flink tempo maak. 

Ik volg de kust naar het noorden via Mimizan en Biscarrosse om in Archachon met de veerboot naar Cap Ferret over te steken. Om uiteindelijk bij de camping aan te komen die ik op het oog op zal in ruim 140 kilometer gefietst hebben bij aankomst. Maar eerst volgt nog het Dune du Pilat, het duin is 500 meter lang en ongeveer 100 meter hoog en is daarmee het hoogste duin van Europa. Gezien de drukte en de warmte neem ik genoegen met een aanblik vanaf het fietspad. 

Alhoewel ik dus lekker voorwaarts ga, wordt in de verschillende dorpen de snelheid omlaag gehaald door rare omwegen en eindeloze stopborden. Dit haalt mij uit mijn ritme maar buiten de bebouwde kom maak ik dat weer goed en nader rond drie uur de pier in Archachon vanwaar volgens verschillende bronnen een veerboot naar Cap Ferret vertrekt. In de praktijk is geen spoor van een veerboot of dienstregeling te bespeuren. 

In plaats van het Bassin d’Archachon over te steken zal ik het nu moeten ronden. Volgens de routeplanner een kilometer of veertig extra en ik besluit maar gewoon te trappen en te zien waar ik eindig. Dit met de wetenschap dat ik waarschijnlijk hoe dan ook doorfiets tot de gekozen camping. Met extra sportdrank, water en cola trap ik door terwijl het kwik tot ruim boven de 25 graden stijgt. 

Zeer tevreden nader ik Lacanau Ocean en de gekozen camping net voor zeven uur en met net geen 180 kilometer op de teller. De seizoensopening moest alleen nog plaatsvinden en ik trof een hek dat très ferme was. De andere camping is niet ver gelukkig en met net wel 180 kilometer op de teller zet ik de tent op en sta lang tevreden onder de douche. 

A demain

Geschreven door:

3 Reacties

 1. Christa van Dam
  april 14, 2024

  👍🏻🍀

 2. Reinder Klein
  april 14, 2024

  Ff 180 km, 👍👏. Vorig jaar n-z gefietst. Nog veel reis plezier!

 3. Krijn
  april 14, 2024

  Lekker oesters eten daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *