Dag 320

Als enige gast op de camping verliep de nacht rustig en het ontbreken van een kampwinkel maakte dat ik bij vertrek direct koer zette richting de boulangerie. Na nog geen tien kilometer kon ik mij tegoed doen aan al het lekkers van deze bakker met een pain de raisin als pronkstuk. Terwijl ik van dit alles sta te genieten in de zon voor de bakker word ik begroet door de man van de burgemeester die mij ondanks de ferme glazen wijn nog herkende van gisteren.

Omdat ik verder weinig anders dan slaperige Franse dorpjes verwacht tegen te komen drink ik ook nog koffie bij de bakker. De verwachting wordt de daaropvolgende zestig kilometer waar gemaakt en in Niort stop ik bij Marie Blachère voor extra brandstof. 

Hoewel ik vanmorgen nog in het zonnetje stond is het gedurende de dag meer bewolkt geworden en onderweg dreigt er zelfs af en toe een druppel te vallen. Zeer tevreden ben ik dan ook als ik toch nog droog de tent op kan zetten in Parthenay, die tevredenheid wordt even bruut onderbroken wanneer na een luide knak mijn tent ten gronde stort. 

Een korte analyse toont een losgeschroefde stokhouder die zich vrij eenvoudig laat terugschroeven waarna de tent weer fier overeind staat. Een warme douche later en een wandeling naar het lokale restaurant en ik lig in de tent naar de regendruppels te luisteren. 

A demain

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *