Dag 321

Het was nat en koud en terwijl ik vanmorgen op de zon wachte in de tent kreeg ik koude handen tijdens het lezen. De hittengolf was kort en hevig maar hopelijk blijft het droog. Voor zover als mogelijk heb ik de tent laten droge maar echt ver was dat niet en om tien uur fietste ik eerst maar naa de bakker voor ontbijt. 

Bij de supermarkt haalde ik meer eten en toen nog een telefoontje en zo was het twaalf uur voordat ik echt aan de geplande 110 kilometer begon. Hoewel verdomd fris was de route aanzienlijk aantrekkelijker dan gisteren, dit mede veroorzaakt door meer onverharde wegen en paden. En ja dus ook gravel en meer gravel meer beter. 

Meer Rue des Gravel meer beter

Evenals gisteren kom ik bijna geen dorpjes tegen en de dorpen die ik tegenkom zijn haast uitgestorven. Dus geen stops voor koffie of cola, enkel een stop bij een bushalte voor een baguette artisan avec pindakaas. Hoewel bewolkt blijft de regen voorlopig uit maar de temperatuur ook laag en fiets ik lang met handschoenen aan. 

Uiteindelijk breekt het wolkendek een paar keer open en is het gelijk een stuk aangenamer. Tegelijkertijd zijn de opgebroken wolken blijkbaar samengeschoold tot regenwolken zoals die in tekenfilms. Korte en hevige buien zie ik vormen en de afstand en eentje komt nog even over mij heen. Die viel mee maar op nog een kilometer afstand tot de camping wordt de lucht donker, begint het te waaien en wordt ik nog aardig nat in de paar honderd meter tot een overkapping. 

Tien minuten later verraden enkel de plassen en het natte wegdek de regenbui want verder is de lucht weer strak blauw. Een snackwagen op het dorpsplein doet mij de regen nog sneller vergeten en eenmaal op de camping is er nog genoeg zon om de tent te laten drogen. En met een ouderwetse bak noodles sluit ik de dag tevreden af. 

Drogen dus

A demain

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *