Dag 326

Airbnb betekent geen condens en alle gemakken om tijdig en goed gevoed op pad te gaan. Honfleur en Le Havre worden gescheiden door de Seine en om te zorgen dat scheepvaart en wegverkeer elkaar niet onderbreken is de Pont de Normandie gebouwd. De ruim 2 kilometer lange tuibrug kan je herkennen van het vijfhonderd euro biljet. De pilaren zijn ruim tweehonderd meter hoog en er waait altijd een flinke wind.  

Wat onderzoek op internet leerde mij dat fietsen is toegestaan maar dat het wel ontbreekt aan een noemenswaardig fietspad. Aangezien het alternatief 15 kilometer omfietsen is en ik inmiddels voor hetere vuren heb gestaan, ga ik de uitdaging aan. De uitdaging stelt uiteindelijk niks voor, wegens werkzaamheden zijn twee rijbanen afgesloten en wegens zondag zijn er geen werkzaamheden. Ik heb twee rijbanen geheel voor mij alleen. 

Na de industrie van Le Havre trap ik door het centrum en daarna de weilanden in. De weilanden waar de noordoostelijke wind met een kracht vier mijn stemming verpest en de temperatuur verlaagd. Pas wanneer ik Étretat nader volgt wat beschutting en de kust aldaar is indrukwekkend en met een steak hache frites komen temperatuur en stemming weer op niveau. 

Daarna volgt Fécamp en ook dat is een lust voor het oog en hoewel er een paar korte buien vallen trekt de bewolking daarna definitief weg en kom ik onder een blauwe lucht aan op de camping. Na een diner in het lokale restaurant werk ik de administratie en de planning bij terwijl ik de zon in de zee zie zakken. 

A demain

Geschreven door:

3 Reacties

 1. Christa van Dam
  april 22, 2024

  👍👍👍

 2. Christa van Dam
  april 22, 2024

  👏🏻👏🏻

 3. Anita van Marle
  april 23, 2024

  Mooii de Pont Normandië herkenbaar voor mij en ook gefietst. Honfleur en Etretat, prachtig.

  Zet hem op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *