Dag 327

De wind woei naar hartelust vannacht waardoor condensvorming geen schijn van kans had vannacht. Diverse regenbuien maakte dat voor de verandering de buitenkant van de tent weer eens nat was. Een dun zonnetje en even dun windje maakte dat ook dit weer vlot droogde terwijl ik de laatste croissant, pain au chocolat en pain au raisins verorberde. 

Plus koud

In tegenstelling tot de voorspellingen daalde het kwik niet tot tien graden maar tot zes maar bleven de meeste buien mij bespaard. Doel van vandaag is Dieppe en extra doel is een decathlon voor een extra thermolaagje. De decathlon voldeed en ik zit er weer warmpjes bij en ondertussen laat ook de zon zich weer zien. 

Online had ik gezien dat de veerboot naar Newhaven volgeboekt was, althans voor mijzelf kon in nog een kaartje kopen maar voor de fiets niet. Met goede moet deed ik dus een sprong in het Dieppe en met succes, na overleg met een manager mocht ook mijn fiets vandaag nog mee. Met nog een paar uur tot vertrek neem ik nog een laatste frites sur plage en een crepe avec sucre en laat dan de EU achter mij. 

In de zon wacht ik op hoe een boot vol campers, fietsers en vracht leegloopt en door de paspoortcontrole heen moet. Goed idee hoor die Brexit. Dan een overtocht van vier uur en een uurtje tijdwinst voor ik over een paar kilometer aan de linkerkant van de weg naar een camping fiets. 

Die kant van de weg dus

A demain

Voor de overtocht dus
Geschreven door:

Een reactie

  1. Anita van Marle
    april 23, 2024

    Engeland, Decathlon natte tent, hè jammer t klinkt steeds meer bekend.
    Succes en blifj genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *