Dag 328

Ondanks een uur vertraging bij vertrek kon ik nog voor tien uur lokale tijd aan land gaan. Inmiddels was de zon ruimschoots onder en constateerde ik dat mijn koplamp op enig moment vol met water is gelopen. Mijn hoofdlampje gebruikte ik dan maar als koplamp en dat was geen overbodige luxe want de straatverlichting was niet aanwezig. De route van vier kilometer liep grotendeels over een fietspad waardoor het links fietsen vanzelf ging. Daarna de tent met succes in het donker opgezet en heerlijk geslapen. 

Bij het opstaan was het vooral grijs maar vooral ook droog en niet heel warm. Eerste bestemming, de Lidl, sommige dingen veranderen nooit. Daarna een deel langs de kust naar Brighton en gaandeweg wennen aan linksrijden en voorrangsregels. Het grauwe weer doet de wat vergane glorie weinig goed maar het zien van de pier en een traditioneel ontbijt in The Lanes maken een boel goed. 

Na het verlaten van Brighton volgt veel fietspad langs snelwegen en samen met wat regen is het niet heel glorieus allemaal. Maar met ook enkele leuke onverharde paden ben ik al met al toch in mijn nopjes als ik na ruim 75 kilometer aankom bij de camping. De opgewekte campingeigenaar informeert mij dat tenten pas vanaf mei welkom zijn. Ik lach om deze Britse humor tot hij serieus blijft kijken, de man is onvermurwbaar en niet van het denken in oplossingen. 

Bij gebrek aan andere campings open ik booking en de eerste betaalbare optie is een hostel in Londen. Ik vervloek de campingeigenaar maar trap dan lachend verder want fietsen blijft leuk en de omgeving wordt leuker. En met het bereiken van Londen volgt ook vaker het besef van wat ik allemaal heb meegemaakt de afgelopen 328 dagen. 

Bij het zien van de eerste rode dubbeldekker bussen wordt mijn grijns nog groter. Ook neemt mijn concentratie toe, want het is dus links fietsen en lekker druk in de stad. Ik laveer lekker tussen het verkeer door en vang een paar keer een glimp op van de skyline van de stad. Bij aankomst mag de fiets in de tuin staan en ik ben weer zeer tevreden. 

Cheerio

Geschreven door:

Een reactie

  1. Marja Zuurbier
    april 23, 2024

    Wordt je achtervolgt door een dubbeldekker…..wie maakt dat nou mee…….daarvoor moet je Rik de fietser zijn! Veel plezier verder 🚴‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *