Dag 330

Het was vannacht koud maar mijn slaapzak heeft zich kranig geweerd. Daarna kwam er zowaar een zonnetje door de wolken waardoor het even lekker warm was in de tent tot een briesje mijn neus op de koude feiten drukte. Met de gebruikelijke laagjes aan trap ik half tien weg en sta niet veel later onder de schaarse zonnestralen te ontbijten op het parkeerterrein van de Lidl. 

Dan volgen er wat landelijke wegen en zelfs weer gravel en ook een paar druppels. Schuilend onder een spoorbrug maar ik van de gelegenheid gebruik om een extra laagje aan te doen en een extra broodje te eten. De buien zijn gelukkig kort en lokaal en de rest van de dag verloopt nagenoeg droog. 

Hoewel de omgeving erg groen is, krijg ik er vaak weinig van mee door de hagen aan weerszijden van de weg. Het is als door een labyrint fietsen maar dan wel met navigatie. De geplande eindbestemming was de Chipping Norton Camping op 75 kilometer afstand en die ligt naast de Diddly Squat Farmshop. Die laatste is bekend van Jeremy Clarkson zijn serie op Amazon. 

Jeremy Clarkson is bekend van Top Gear, het programma stamt uit 2002 en ik heb alle afleveringen wel gezien denk ik. Uit de reviews maak ik op dat het er vaak erg druk is en de kans dat je Jeremy ziet gering is. Dit zondagskind treft geen rij maar wel Jeremy met een hele filmcrew achter de winkel in de weer op het land, toch leuk om eens te zien. 

Omdat het nog vroeg is besluit ik verder te fietsen naar een camping in Moreton in Marsh en de route door de Cotswolds is prachtig. Bij Cotswolds Cycles stap ik binnen met een kraakje, aan de fiets ik beweeg zelf zeer soepel, en het euvel wordt met nieuwe trappers verholpen. Kraakvrij fiets ik naar de camping en die blijkt enkel voor campers en caravans en nee er kunnen geen uitzonderingen gemaakt worden. 

Met enig chagrijn vertrek ik, haal eten bij de Aldi, cola bij een tankstation waar ik nog een leuk gesprek heb en trap naar een camping waarvan de foto’s weinig hoopgevend zijn. De werkelijkheid geeft meer dan hoop, een privéterrein met prima sanitair en heerlijk rustig. Nog negen dagen te gaan en deze was ook weer onvergetelijk. 

Ta-ta

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *