Dag 331

Volgens de statistieken was afgelopen nacht de honderdste overnachting in mijn tent op deze reis en dat was op een prachtig plekje dus. Het was dermate koud geweest dat de gevormde condens overgegaan was naar vaste vorm zijnde ijskristallen. Het tentdoek kraakte dan ook enigszins bij het openen. Maar daar was sterker dan de afgelopen dagen de ochtendzon aan een blauwe hemel. 

Terwijl de ijskristallen weer druppels en daarna waterdamp werden, stond ik tevreden in de zon wat te ontbijten. Voor negen uur vertrok ik om Jeremy te ontmoeten op zijn werk, Jeremy had mij gisteren bij een tankstation aangesproken. Hij is fotograaf en marketeer bij de lokale vakgarage, een garage die enkel jaren zeventig en tachtig Porches onder handen neemt. Ik kreeg een rondleiding en we spraken over fietsen, motoren, reizen en Porches en het was gezellig. 

Bij vertrek merkte ik op dat er twee afdekdopjes miste op mijn fiets en ging terug naar de fietsenwinkel waar de monteur zich direct verontschuldigde en de dopjes overhandigde. Ook kreeg ik nog een USB lader, ik heb namelijk nog geen verloopstekker gekocht. Zoals het een goede fietsenwinkel betaamt zat er ook een koffiezaak in de winkel en naast voortreffelijke koffie lag er een S’moore Brookie in de vitrine. Koek, brownie, chocolade en marshmallow is dat, nog geen half tien en mijn dag kon al niet meer stuk. 

In tegenstelling tot gisteren bleef de lucht lang blauw en tegen half één zat ik in de zon nog maar wat te eten. De route loopt vooral door glooiende groene landerijen en schattige dorpjes en ik ben dan ook zeer tevreden. Na uitgebreide analyses van weer, resterende route en behoefte aan wasmachine heb ik besloten twee nachten te gaan airbnb’en. Zo kan ik zondag uitgerust en fris aan de laatste zeshonderd of wat kilometer beginnen. 

Cheerio en lang leve de Koning

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *