Dag 41

Zo ruk als het gisteren was, zo mooi was het vandaag. Ik was vroeg naar bed gegaan en was ook vroeg weer wakker. In het zonnetje ontbijten en daarna de boel inpakken en klaar om te gaan om kwart voor negen.

De route heb ik gepland naar Helsinki en is ruim 160 kilometer en ik neem mij voor zo’n 40 kilometer voor Helsinki een plek te zoeken om te overnachten. De eerste kilometers is het direct genieten met een mooi gravelpad door het bos. Meer gravel meer beter.

Gravel smile

Dan kom ik aan bij een B weg zonder fietspad maar wel gewoon onderdeel van Eurovelo 10, een Europese fietsroute. Over het stukje wat vluchtstrook zou moeten zijn, met gelukkig de wind in de rug, maak ik flink tempo. De auto’s wijken meestal netjes uit, een vrachtwagen die mij passeert tegelijk met een aantal tegenliggers heeft geen ruimte maar het past net.

Fietspad….

Volgens de route duurt dit 20 kilometer en de route heeft gelijk, maar vanwege de rugwind en beperkte hoogtemeters is dit minder dan een uur trappen. Daarna wordt het rustiger en mooier, veel meren en glooiende wegen.

Mooi he

Mijn benen hebben er zin in, er zijn genoeg vreetstops en ik overdenk mijn opties. Ik open booking.com en kijk wat de opties in Helsinki zijn. Een mooie aanbieding vlakbij het centrum ziet er goed uit en ik mail of mijn fiets daar veilig kan staan. Het antwoord is snel en positief en even snel reserveer ik een studio. 

De rest van de rit verloopt voorspoedig en tegen zes uur fiets ik Helsinki centrum binnen. Ik fiets dus Helsinki binnen, vanaf Zaandam, het blijft een heel gaaf gevoel. Tevreden rol ik vervolgens het hotel binnen waar ik bij de self service mijn reserveringsnummer intoets. De ipad denkt even na en zegt dan dat ik op de verkeerde locatie sta. Opent booking nog een keer, checked adres, slaat zich voor hoofd, fiets nog 12 kilometer. 

Na 177 kilometer en 1700 hoogtemeters kom ik in een buitenwijk van Helsinki aan bij een hagelnieuw hotel. Mijn reserveringsnummer levert nu een toegangscard op en de fiets gaat mee de lift in naar studio 1106. Een lange douche, kip met patat in het restaurant en wat boodschappen voor het ontbijt, waarna ik tevreden op bed plof.

Fiets en fietser in lift

Morgen naar Estland, tot dan.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *