Dag 63

De sauna en het diner deden mijn nachtrust goed en het ontbijt was genieten. Het afrekenen was ook een pretje, ik was bijna nog een nacht gebleven maar vandaag is een feestdag, nationale “eindelijk geen regen en storm meer dag”. Mijn favoriete feestdag. 

Vanwege de locatie van het hotel vandaag geen officiële fietsroute en zo fiets ik al snel parallel aan een autosnelweg. Maar de zon schijnt en er komt geen regen en sinds een paar dagen zit ik weer eens zingend en dansend op de fiets.

Er volgen nog wat onverharde omwegen en de verhouding is goed en zo ga ik vlotjes richting Warschau. Via de buitenwijken fiets ik de stad binnen en bij de ingang van een park plof ik op een bankje om wat te lunchen in de zon. 

Op de route staan een paar highlights en verder beweeg ik mij vrij rond door de stad. Het voordeel van de fiets is dat je overal mag komen, ook de voetpaden zijn door fietsers te gebruiken. Zo zie ik in iets meer dan een uur, de buitenwijken, het oude centrum, de hipsterwijk, het zakendistrict en een militair museum.

Na een ijsje ter verkoeling rij ik via de regeringswijk rustig aan de stad weer uit. Aan de grens van de stad stop ik bij een bekend logo waar mijn komst al aangekondigd is. Een warm onthaal door Michaeł en Aleksy van Kawasaki Polen en water en koffie en een leuk gesprek.

Tegen half zes verlaat ik het kantoor en zet koers richting een camping. Wanneer hongerklop mij overvalt is daar net de gele M en daarnaast de lidl voor wat boodschappen. Uiteindelijk kom ik om half acht aan bij de camping, bij de aanmelding de verwondering van de herkomst van deze gast. Ik grap om korting en pin 90 zloty voor twee overnachtingen, ja morgen wordt een rustdag. 

Tot dan

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *