Dag 82

Hitte ondanks maximale ventilatie, een blaffende hond, een drukke weg en een haan die om vier uur de zon blijkbaar voelde opkomen. Weinig slaap maar voldoende rust om om acht uur weg te fietsen. De dichtstbijzijnde supermarkt was volgens Google 8 kilometer fietsen. Google kent gelukkig niet alle lokale supers en zo kon ik al na 100 meter ontbijt en water kopen.

Na de 142 kilometer van gisteren moet de 85 naar Belgrado vandaag goed te doen zijn. De eerste 20 kilometer zijn echter fysiek uitdagend en lopen over landbouwwegen en door akkers heen. Een lokale agrariër kijkt wat verward maar zwaait uiteindelijk vriendelijk wanneer ik voorbij ploeter.

Allemaal bloemetjes

Met mijn tassen bedekt in stuifmeel heb ik in ieder geval bijgedragen aan de verspreiding van de lokale flora. Elk uur stop ik wel ergens voor een halve liter cola, fanta of wat dan ook koud en suikerhoudend is. En vers water voor in de tank en het hoofd, nek en armen ter verkoeling.

Pleuriswarm dus

De ondergrond werkt mee en het is iets voor twaalven als de route mij de snelweg opstuurt. Ik zie geen alternatieven en geen schaduw en besluit stevig door te trappen. Het is gelukkig rustig en alle andere weggebruikers geven mij de ruimte. Na een paar kilometer begint als uit het niets een fietspad naast de snelweg waar ik mijn weg over vervolg.

Banen genoeg gelukkig

Dan de zoveelste brug over de Donau en zo fiets ik Belgrado binnen. Door de buitenwijken, langs de kades, door het centrum en zo naar mijn hostel aan de andere kant van de stad. Een gebrek aan campings en relatief dure hotels zorgen dat ik vannacht in een stapelbed slaap. Maar met airco en dan op tijd weer op en door naar een camping.

Stukje Belgrado

De rest van de middag bestaat uit eten, drinken en relaxen, meer is het geen weer voor. 

Tot morgen

Geschreven door:

2 Reacties

  1. Mirjam de Greeve
    augustus 21, 2023

    Bezoek je nog wel eens wat onderweg of is het alleen maar fietsen ?

  2. augustus 21, 2023

    Voorlopig vooral fietsen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *