Dag 84

Rond zeven uur kom ik de tent uit om los Bubanos gedag te zeggen en denk dan nog eens rustig na over wat ik vandaag ga doen. Als eerste krijgt de fiets wat aandacht. Mijn fiets heeft 14 versnellingen in een gesloten naaf en behoeft enkel eens per jaar of elke vijf duizend kilometer verse olie.

Zeer professioneel

De instructies zijn duidelijk en het klusje verloopt vlot. Volgende uitdaging is de slang van mijn drinktank, deze is door de hitte uitgedroogd en niet meer luchtdicht. Campingeigenaar Boban spreekt heel weinig Engels maar begrijpt wat ik nodig heb. Afternoon I go magazin. 

Ondertussen pak ik wat spullen in en ga bij het strandje wat drinken en lezen. Die 33 graden maakt een mens niet veel actiever en daarna hang ik nog wat bij de camping en lunch wat. Geen spoor van Boban of een andere campingeigenaar. Via Google stuur ik een bericht, Boban heeft een slang gevonden maar heeft autopech. 

Om half drie komt Boban met twee meter slang voor voedingsmiddelen van de juiste diameter. Verse olie en een functionerend drinksysteem, nu al een geslaagde dag. Bij het afrekenen komt het totaal op zes euro inclusief slang. Met veel moeite wordt tien euro geaccepteerd. 

Als ik wegfiets, besef ik dat het schoonmaken van mijn aandrijfriem en tandwielen erbij is ingeschoten. Niks ernstigs maar het vuil zorgt voor extra geluid. Wanneer ik iemand met een hogedrukreiniger zijn auto zie wassen, vraag ik of hij even op mijn fiets kan richten. Na drie keer vragen of ik het zeker weet, stemt hij in en ik draai de trappers achteruit. De man is vol bewondering van de aandrijfriem en ik dankbaar voor zijn medewerking. 

Zonder bijgeluiden vervolg ik mijn weg en kan zo ook met mijn volle aandacht genieten van de omgeving. Waar bij het verlaten van Bratislava de oevers van de Donau eentonig en vlak waren nader ik nu de Iron Gate. Deze kloof waar de Donau doorheen loopt is zeer indrukwekkend en vandaag was nog maar een voorproefje.

Een voorproefje

Na nog geen 50 kilometer fietsen kom ik op de volgende camping aan. Ik wordt onthaald met verse limonade en tref een Pools stel waarmee ik gisteren ook op de camping stond. Na een lange douche duik ik tevreden de tent in om op tijd op te staan. 

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *