Het Ultieme LA gevoel!!
Na de eerste surfles nog een aantal keer te water gegaan, ‘s morgens vroeg zijn golfen het beste werd mij verteld. Aangezien de jet lag nog niet overwonnen is was het erg makkelijk om half acht met nog 100 man in het water te gaan hangen. Belangrijkste van het surfen is blijkbaar het water op peddelen, op je buik en borst crawlen. Daar aangekomen zo relaxed mogelijk op je board gaan zitten en wachten op die ene perfecte golf.

Daar het moment dat die ene golf komt, weer op je board gaan liggen op tijd beginnen met peddelen en als je voelt dat de golf je vooruit doet in 1 soepele move op de plank gaan staan en met licht gebogen benen op de golf blijven surfen tot het strand. Zo zou het moeten gaan, ik miste die perfecte golf meerdere keren en als ik eenmaal soepel dacht te staan brak de golf, neus van de plank onderwater en met grof geweld word je het water in gesmeten en wordt je met plank en al op de kant gegooid.

Gelukkig gaat de aanhouder wint hierbij op en heb ik inmiddels redelijk door hoe ik zonder te verzuipen overeind kan komen en de golf kan berijden als een echte surfdude.

Verder genieten van de zon, drie boeken uitgelezen in een week, heerlijk ontspannen. Met de fiets naar Venice gegaan, toch gauw vijf minuten doortrappen, daar gewon rondlopen en alles aanschouwen. Van de Venice Freak Show tot de verschillende kush doctors die medicinale marihuana verkopen, dat mag dan weer wel. Verder veel straatartiesten en de meest uiteenlopende mensen erg leuk zolang de zon schijnt. Als de zonder ondergaat wordt het echter een iets minder gezellig oord met evenveel tuig als politie.

Zowel het surfen als Venice beach zijn niet het ultieme LA gevoel, dit gevoel kwam bij ons allebei toen we met de auto door LA aan het toeren waren en Universal hadden bezocht en langs de sterren op Hollywood Boulevard linksaf de bergen in reden. Toen we na een prachtig uitzicht over LA de weg volgde verscheen het opeens voor ons, tegen de heuvel aan stonden daar de grote witte letters HOLLYWOOD (foto’s). Waarom weten we niet maar het zien van dit bekende beeld gaf ons het ultieme LA gevoel.

Tien minuten daarvoor een ander typisch Amerikaans geluid wat het Amerikagevoel versterkte, cruisend over Hollywood blvd zag ik hem al in mijn spiegel, vanuit zijn natuurlijk habitat opserveerde hij ons en kwam in beweging om toe te slaan met een korte maar zeer herkenbare whoop whoop maakt hij duidelijk dat hij het op ons gemunt had. Naar de kant en license en registration please. Constable Jose de la Rosa van de LAPD merkte op dat ons kenteken verlopen was. Het verhaal wij zijn Nederlands, wonen in Spanje, zijn hier op vakantie en de klusjes man, van wie wij de achternaam niet weten, heeft deze auto gekocht en we moeten hem nog op onze naam zetten zou ons waarschijnlijk een enkeltje County jail bezorgen. OK take care of it and have a nice day waren de woorden waarmee hij dit avontuur mee afsloot. Wat een heerlijk gevoel.

Aankomende vrijdag vertrekken we op onze roadtrip naar San Diego, Las Vegas, San Francisco en Santa Barbara voor 12 dagen. Heerlijk 3000 km toeren met de cabrio.

Klik hier voor de foto’s

Geschreven door:

4 Reacties

 1. Mo
  maart 31, 2010

  Jaaaaaaaa zin in de roadtrip!

 2. Anoniem
  april 1, 2010

  Brings back memories!!!

 3. Anoniem
  april 1, 2010

  Anoniem = Tim 🙂

 4. Mies
  april 1, 2010

  Been there, done that, so cool!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *