Maleisië dag 11 Taman Negara – Cameron Highlands

Half slaperig stappen voor de laatste keer de jeep uit en in de boot voor de terugreis naar Kuala Tembeling. Doordat we nu met de stroming meevaren zijn we binnen twee uur terug op de plaats waar ons jungle avontuur begon, in die twee uur genieten we van het uitzicht en doen een klein tukje.
Onze huurwaggy staat vrolijk op ons te wachten en we sturen hem soepel naar het Noordwesten richting de Cameron Highlands. Wederom worden we getrakteerd op prachtige bergwegen die na elke bocht een nieuw uitzicht geven over het groene landschap. We komen weinig andere weggebruikers tegen totdat onze weg samenkomt met de touristhighway vanuit Kuala Lumpur en we rijden stapvoets in een colonne van bussen en huurauto’s verder de Highlands in. Wat snel opvalt is dat de zo prachtige theevelden een magneet zijn voor toeristen en daarmee ook voor projectontwikkelaars zonder enige vorm van smaak of gevoel voor architectuur. De dorpen hebben veel weg van de betondorpen die men in de Franse Alpen tegenkomt. Sfeerloos en foeilelijk. Ons hotel bevind zich op tien minuten lopen van de nightmarket waar we onderweg naar een theeplantage langsrijden. De nachtmarkt blijkt een opgebroken parkeerplaats vol kraampjes met goedkope t-shirts en hebben niks weg van de sfeervolle nachtmarkten in Thailand. Na enig zoeken vinden we de slingerweg naar de thee plantage die inmiddels al gesloten is maar met de wegzakkende zon lopen we een stuk langs de theeplanten en vinden het wel mooi geweest.
Op de terugweg sluiten we weer achteraan in de toeristenstroom en onderweg kijk ik met veel plezier naar de onvoorstelbare hoeveelheid oude Landrover Defenders die hier rondrijden. Omdat we het niet zien zitten om tussen het massatoerisme en de neonverlichting te eten zoeken we naar een resort buiten het dorp, we worden aangetrokken door een bord “Strawberry Park Resort” en slaan achter een dikke Mercedes een smal slingerweggetje in.
We komen aan bij een prachtig resort midden tussen de bomen en plantages en hopen hier te kunnen eten, de ober kijkt ons vriendelijk aan en geeft ons dat ene vrije tafeltje op een balkon met een prachtig uitzicht #winning. Marlies eet een heerlijke salade en ik zeer tevreden een briljante wagyu burger en sluiten intens gelukkig af met een kop goede koffie.
Morgen met gierende gympies richting de oostkust voor onze bounty ervaring op Redang Island.
Geschreven door: