Stukje fietsen

Dit zijn mijn ouders bij aankomst in IJmuiden nadat zij samen in dertien maanden vanuit Amsterdam naar het Caribisch gebied en weer terug zijn gezeild. Hierna kregen zij twee kinderen, de eerste werd vernoemd naar een vlot waarmee een groep Friezen de oceaan overstak, dat is mijn grote broer; Sterke (Y)Jerke. De tweede werd vernoemd naar de zeilboot waarmee Claes en Welmoet Honig de wereld zijn rond gezeild, de Rik.

Mede door de verhalen over die reizen, heb ik altijd over een eigen onvergetelijk avontuur nagedacht. Het zeilen heeft mij nooit voldoende kunnen bekoren maar de fietstocht naar Berlijn met Marco heeft een passie voor fietsen in mij ontstoken die ik nooit had voorzien. 

Op 1 juni 2023 stap ik dan ook op de fiets om een stukje te gaan fietsen, grofweg een rondje Europa, via Zweden en Finland naar de Baltische staten om vanaf daar af te zakken naar Turkije en de Balkan en langs de middellandse zee te overwinteren om in het voorjaar via Frankrijk en Engeland terug te keren naar Nederland. 

Daar is het plan om Marco op te halen en samen via Noorwegen naar de Noordkaap te fietsen. Uiteindelijk zal ik na ongeveer 14 maanden weer terug zijn om 40 te worden en te zien wat ik daarna ga doen.

Ik ben van plan zowel van de voorbereiding als de reis zelf verslag te doen, maar met zowel het verslag als de reis zie ik wel hoe het gaat. Want behalve dat ik ga, staat niets vast.

Instagram: rik.rides

Geschreven door:

5 Reacties

 1. Marieke
  december 21, 2022

  👍🏽

 2. Ien
  december 23, 2022

  Keigaaf!

 3. Esmee
  januari 19, 2023

  Wat een droom!!! Genietze en ik volg je op de voet

 4. John
  maart 1, 2023

  Mooi avontuur ga je beleven. Ik vindt Texel op de elektrische fiets al een prestatie. We gaan je volgen.

 5. Wibbien
  mei 25, 2023

  Fantastisch! Wat een avontuur. Heel veel plezier, mooie momenten en goed opletten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *